Părinte social

Părinte social

Cine sunt si cu ce se ocupa? Parintele social are în îngrijire unul sau mai multi copii aflati în dificultate, pentru o perioada de timp determinata si îi creste ca si când ar fi copiii lui proprii, alaturi de acestia, în multe cazuri. Acest plasament într-o familie îi pregateste fie pentru întoarcerea în familia lor naturala, fie pentru adoptie de catre o alta familie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa aiba grija de copil; sa ofere conditii adecvate pentru dezvoltarea lor fizica si mentala; sa faciliteze integrarea sociala a copilului în comunitatea locala si în scoala; sa asigure educatia copilului cu referire la familia biologica si la traditiile ei culturale; sa coopereze cu specialistii în echipa multi-disciplinara care poate include asistenti sociali si alti lucratori care se ocupa de copii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? La domiciliile parintilor sociali.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Toate instrumentele si echipamentele folosite de parinti pentru a-si creste si educa propriii copii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin liceul; sa dati dovada ca sunteti o familie cu atmosfera sanatoasa; cerintele pot diferi de la o tara la alta, dar trebuie sa aveti calitati de comunicare, empatie, relatii bune cu vecinii, simtul raspunderii. În unele tari se solicita sa nu aveti cazier sau comportament antisocial iar serviciile sociale pot dori sa discute cu dumneavoastra si cu sotia/sotul dvs. înainte de a va accepta ca parinte social.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?