Controlor de bilete

Controlor de bilete

Controlori de bilete în lucru
Controlori de bilete în lucru Controlori de bilete legitimând călători Controlori de bilete în acțiune

Cine sunt si cu ce se ocupa? Controlorul / inspectorul de bilete verifica daca oamenii care calatoresc cu mijloace de transport în comun (tramvaie, autobuze, troleibuze) au bilete de calatorie sau permise valabile.

Care sunt îndatoririle postului? Sa circule pe diferite mijloace de transport în comun si sa verifice biletele calatorilor, permisele de calatorie sau legitimatiile, sa aplice amenzi în caz de încalcare a legilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În vehicule de transport în comun (tramvaie, autobuze, troleibuze) pe diferite rute si lucrând în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Pixuri si sau alte dispozitive manuale pentru marcarea biletelor cu modelul corespunzator fiecarui vehicul. S-ar putea sa fiti obligati sa purtati uniforma.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin o scoala profesionala; sa aveti abilitatea de a lucra în echipa cu înca 1-2 colegi; sa aveti spirit de observatie, memorie vizuala, sa stiti sa comunicati cu oamenii, sa puteti sa va exercitati autoritatea si sa fiti ferm si politicos în situatii critice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?