Ecolog / specialist de mediu

Ecolog / specialist de mediu

 Analiza elementelor în eșantioane de apă
 Analiza elementelor în eșantioane de apă  Pornirea și calibrarea spectometrului de absorbție  Măsurarea contaminării solului cu ajutorul magnetometrului  Echipamentul portativ de teren al ecologului  Măsurarea contaminării apei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina ecologului este de a studia cum interactioneaza organismele între ele si cu mediul lor, impactul activitatilor umane si de alt fel si de a elabora indicatii despre cum trebuie protejat si dezvoltat mediul înconjurator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: conceperea si desfasurarea de investigatii stiintifice care privesc protectia mediului, de exemplu protectia apelor, solului si aerului etc. - sa faca inspectii în teren, sa verifice daca standardele de sanatate si alte reglementari legale au fost respectate, inclusiv sa faca propuneri de gasire a solutiilor, sa impuna amenzi în caz de încalcare a reglementarilor - sa faca lobby pentru protectia mediului înconjurator în timpul procedurilor de amenajare urbana sau rurala, în timpul pregatirilor pentru construirea de uzine sau cladiri civile si oriunde exista interventii semnificative în mediul natural si peisaj - sa faca inspectii independente de mediu si sa le analizeze, sa evalueze impactul mediului asupra sanatatii omului si naturii, sa întreprinda studii stiintifice în acest sens - sa ofere consultanta diferitelor institutii, inclusiv autoritatilor guvernamentale - sa participe la conferinte în domeniul protectiei mediului - sa fie implicat în educatia pentru mediu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Ecologul lucreaza atât în birouri, unde mediul de lucru este confortabil, cât si în aer liber, dar si în situatii diferite unde conditiile de lucru sunt afectate de vreme si diferite substante sau medii cu efecte potential daunatoare sanatatii umane.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele si resursele folosite sunt în principal calculatoarele, telefoanele, faxul, diferite instrumente de masurat si exprimarea orala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Trebuie sa absolviti o scoala secundara, post-liceala, sau o universitate cu specializare în protectia mediului. Trebuie sa va placa sa lucrati în natura, sa aveti entuziasm, rabdare, abilitate de a învata continuu si de a va organiza munca, sa puteti lucra cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?