Fotograf

Fotograf

 În studio
 În studio  Fotografiere în exterior  În magazin  Fotografiere format mare  Examinarea filmului developat  Instalarea dispozitivului de mărire  Retușarea fotografiei  Controlul profunzimii focalizării unui negativ

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de fotograf este de a pregati, a face si a developa fotografii. Fotografii muncesc de obicei ca persoane fizice autorizate, dar pot fi si angajati (de exemplu, la canale de televiziune, redactii de ziar etc.).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa fotografieze diferite evenimente (casatorii, sarbatoriri, conferinte, evenimente politice si sportive), sa faca portrete fotografice clientilor studioului fotografic, sa surprinda diverse fotografii de familie, fotografii pentru documente de identitate etc., sa retuseze portrete la cerere si alte fotografii care au elemente de design artistic, sa faca fotografii de specialitate pentru anumite sectoare ale industriei sau alte activitati (cum sunt, de exemplu, fotografii medicale, fotografii sub apa, fotografii ale proceselor fizice si chimice, fotografii ale proceselor invizibile cu ochiul liber), sa faca documentare si sa înregistreze pe pelicula fotografica fenomenele meteorologice, precum si munci similare în alte sectoare tehnologice, sa fotografieze documentatii pentru arhive si în scop de conservare a patrimoniului, sa copieze si sa developeze fotografii facute de amatori, sa faca filme pentru pastrare sau micro-fisiere, sa copieze, sa mareasca sau sa micsoreze fotografii si afise de toate marimile, sa coloreze si sa prepare solutiile fotografice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în interior sau în exterior, în studiouri fotografice sau în laboratoare fotografice, precum si în aer liber. În laboratorul fotografic se lucreaza cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele si echipamentele folosite uzual sunt camere de luat vederi si accesorii ale acestora, sisteme de iluminare si echipament de laborator.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Cursuri de calificare în domeniu sau scoala profesionala. Trebuie sa aveti simt estetic, aptitudini creative, sa fiti capabil sa va concentrati în munca, reactie rapida si vedere buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?