Operator acoperire galvanică / galvanizator

Operator acoperire galvanică / galvanizator

 La panoul de control
 La panoul de control  Suspendarea pieselor de aluminiu eloxat  Controlul corpurilor din aluminiu  Obiecte din alamă și cupru patinate  Aurire decorativă a obiectelor  Îmbrăcarea unui tub în alamă  Controlul soluției dintr-un pahar  Ucenic placând cu nichel obiective decorative

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui astfel de operator consta în aplicarea de straturi metalice pe diferite produse.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: pregatirea diferitelor bai electrolitice, tratarea suprafetelor de metal prin degresare, decapare, fosfatare, acoperire cu crom, cupru, cadmiu, nichel, zinc, argint, aur, prin polizare electrolitica, acoperire anodica, acoperirea metalelor si suprafetelor din plastic si prin ajustarea unitatilor galvanizate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în diferite medii ale atelierelor de galvanizat, la temperaturi înalte si cu expunere la substante chimice, zgomot si praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite instrumente si echipamente sunt urmatoarele: seturi pentru placare electrolitica, bazine de scufundare, unelte de galvanizare si alte instrumente manuale. Materialele de procesat sunt substantele chimice care contin metale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Formare profesionala în domeniu, dexteritate manuala, conditie fizica buna si simtul disciplinei.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?