Grafician audio-vizual

Grafician audio-vizual

 Lucrul pe baza instrucțiunilor clientului
 Lucrul pe baza instrucțiunilor clientului  Controlul rezultatului unui dispozitiv de setare a imaginii  Linogravură - verificarea tipăriturilor finale  Gravură în oțel - verificarea imprimatelor  Umezirea pietrei litografice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca este cea de elaborare, la solicitarea clientilor, a desenelor grafice pentru o gama larga de activitati, prin folosirea diverselor tehnici grafice, inclusiv grafica pe calculator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa negocieze cu clientii interesati în gasirea de anumite desene grafice, sa stabileasca ce anume doresc clientii, sa discute în prealabil ideile si propunerile (în cazul reclamelor sunt necesare cunostinte despre produsele si serviciile ce urmeaza a fi promovate) - sa faca grafica pentru carti si reviste (sau doar pentru copertele cartilor), pentru postere, afise de mari dimensiuni, fluturasi, invitatii, calendare, sigle de societati, materiale de reclama, precum si pentru reclame individuale în ziare, periodice si cataloage, postere de reclama si reclame luminoase - sa faca grafice pentru coperte facute din hârtie, plastic sau alte materiale pentru diferite tipuri de produse, pentru coperte de CD si casete - sa faca grafica pentru programe pe computer - sa faca parti grafice dintr-un film, sa lucreze la video-clipuri, în seriale si programe de televiziune - sa faca scenografia pentru spectacole de film sau de teatru - sa faca schite pentru desene animate, sa urmareasca intentiile creative ale regizorilor de film si ale artistilor în domeniul vizual. Un grafician poate sa elaboreze si opere proprii de arta grafica.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara, de obicei, în studiouri de grafica sau în alte încaperi - unde mediul de lucru este placut, cu exceptia momentelor când se lucreaza cu culori si, implicit, cu anumite substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele de lucru includ diferite tehnici de pictura, programe de calculator si instrumente de grafica asistate de calculator.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De talent artistic, de simt estetic, abilitate creatoare, inventivitate, rabdare. Ideal ar fi sa fi terminat o scoala secundara de arta sau o universitate cu specializare în arta, sau un curs de grafica publicitara.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?