Ceasornicar

Ceasornicar

 Controlul fixării diblurilor
 Controlul fixării diblurilor  Repararea unui ceas cu mecanism obișnuit  Șlefuirea și finisarea diblurilor  Verificarea etanșeității  Reglarea și setarea unui mecanism de ceasornic  Strunjirea plăcii de bază

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca ceasornicarului consta în fabricarea, reglarea si repararea ceasurilor de birou, de perete, a ceasurilor de mâna sau a mecanismelor similare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ asamblarea, reglarea si repararea ceasurilor desteptatoare, a ceasurilor de mâna, de masa, a altor piese de ceasuri, ceasurilor electronice cu piese mecanice sau oscilatoare de cristal si cu afisaj analogic, a ceasurilor din turnuri, înlocuirea pieselor specifice, cum ar fi geamuri, bratari, rotite, ungerea mecanismelor ceasurilor de birou, de perete si de mâna, producerea si functionarea prototipurilor si a specimenelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de ceasornicarie, precum si în locuri unde este instalat echipamentul de masurat timpul (spatii publice, terminale, birouri, cladiri industriale). Uneori este necesar sa se lucreze la piese greu accesibile, sau care sunt expuse afara, în conditii de vreme schimbatoare. Totusi munca se face, în general, stând pe scaun, într-un mediu destul de confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai folosite sunt instrumentele si echipamentul de ceasornicarie, care cuprinde lentile, instrumente de masurat, diferite instrumente manuale precum si de precizie mecanica în lucrul de asamblare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De calificare în domeniu sau urmarea unui de curs de calificare, dexteritate manuala, imaginatie tehnica, abilitatea de a asambla lucrurile, vedere buna si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?