Bărbier / frizer

Bărbier / frizer

 Spălare
 Spălare Vopsitul părului Tuns Ondularea părului Aplicarea soluției fixative Uscarea cu aer cald Tunderea mustății

Cine sunt si cu ce se ocupa? Barbierul sau frizerul trebuie sa modeleze, sa ajusteze si sa întretina barba si parul clientilor. Frizerii pot devveni specialisti în negocierea,, fie cu doamnele, fie cu domnii, în ceeaa ce priveste moda coafatului.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - barbieritul, spalatul parului si coafatul în functie de cerinte - uscarea parului si a barbii - ajustarea lor la un stil modern - taierea barbii - masaje capilare - procedee de regenerare a parului - samponare si aplicarea de balsamuri - uscarea parului, a barbii, a sprâncenelor - crearea de tunsori moderne.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în saloane de frizerie si coafura. Un frizer lucreaza cu substante chimice si sta mult în picioare, fapt ce poate fi obositor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai frecvent folosite sunt pieptenul, foarfeca, bigudiurile, solutiile de permanent, sapunuri, geluri, sampoane, fixative de par si uscatoare etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De pregatire profesionala, simt estetic, inventivitate si creativitate, calificare, picioare puternice, vedere buna, sa fiti o persoana curata, practica, îndemânatica, sa aveti maniere si prezenta cultivata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?