Director muzical

Director muzical

Pupitru de sunet în timpul unei înregistrări
Pupitru de sunet în timpul unei înregistrări Utilizarea computerului pentru un mixaj

Cine sunt si cu ce se ocupa Directorul muzical este acea persoana care conduce pregatirile si prezentarea unei opere sau a unui spectacol muzical.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa selecteze actorii pentru anumite roluri, sa discute rolurile cu actorii, sa-i conduca în timpul repetitiilor. De asemenea, se ocupa de înregistrarea pe banda magnetica a filmului sau a operei muzicale, sau a emisiunii de radio si televiziune si înregistreaza efectele de sunet.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În teatre (în special unde se pun în scena opere sau spectacole de balet), în sali de concerte, în studiouri de înregistrat sau în studiouri de film. Munca în aer liber si în afara orelor obisnuite de program este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Note muzicale, partituri teatrale, instrumente muzicale, echipament de înregistrat, echipamente de studio precum si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate cu profil artistic sau muzical, sa aveti talent muzical, abilitate de organizator, o anumita abilitate creatoare si priceperea de a lucra cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?