Operator chimist

Operator chimist

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui operator în chimie industriala este de a controla, asista si supraveghea fabrica si masinile de producere a produselor chimice (cum sunt vopsele, emailuri, solventi, adezivi, combustibili, preparate cosmetice, produse intermediare si produse facute din polistiren, polietilena, PVC, acril, sticla etc.).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa proceseze materiale organice si anorganice prin procedee chimice, adica sa lucreze cu recipiente pentru reactivi în operatiuni chimice la diferite presiuni si temperaturi, sa controleze procesele chimice complexe conform reglementarilor, sistemele de alarma si cele automate, telecomenzile si uzinele chimice complexe sau productia complexa din camerele de control, sa supravegheze procesele chimice si sa aiba grija de întretinerea echipamentului de productie folosit în aceste procese.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în uzine chimice, unde exista expuneri la substante chimice. Alte aspecte negative sunt munca la temperaturi înalte, în praf si zgomot si lucrul în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt echipamentele din camere de control si alte echipamente de control si de reglare, alarme, instrumente de afisaj, procese automate, aparaturi chimice, linii de productie si alte mecanisme si echipamente pentru procese de prelucrare chimica. Diferitele substante chimice reprezinta materia prima.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de pregatire profesionala, acuratete, concentrare la locul de munca, reactii rapide, auto-disciplina, cunostinte în tehnologice si abilitate de lucru în echipa.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?