Sculer chirurgical

Sculer chirurgical

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui sculer chirurgical este aceea de a face dispozitive speciale pentru chirurgie, chirurgie dentala, chirurgie veterinara si pentru alte asemenea scopuri, precum si sa le repare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa ascuta, sa lustruiasca si sa polizeze cutite, scalpele, scalpele de ochi, pensete, forcepsuri, cleme de compresie si cârlige, precum si alte instrumente chirurgicale cu forme complicate, sa lustruiasca scalpele, foarfeci, forcepsuri, cleme, ferastraie, cleme de compresie precum si alte instrumente medicale cu forme complicate pâna ajung sa straluceasca foarte bine, sa frece instrumentele chirurgicale cu perii din fibre, folosind substante abrazive sau pe baza de grasimi, tratamentul la cald al suprafetelor instrumentelor chirurgicale si sa regleze, sa asambleze si sa ajusteze, daca este necesar, pensetele, forcepsurile, foarfecii, clemele de prindere si de desprindere, instrumentele de disectie si alte instrumente chirurgicale, sa finiseze instrumentele chirurgicale de mare precizie pentru interventii chirurgicale la ochi, urechi, nas si gât, sa faca toate reparatiile instrumentelor de chirurgie, chirurgie dentara, chirurgie veterinara si în alte asemenea scopuri, inclusiv sa testeze functionarea instrumentelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în unitati de scularie, unde lucrul în zgomot, cu grasimi si cu alte substante care murdaresc, este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele si echipamentul folosit uzual sunt: aparate de ascutit, masini de polizat, masini unelte, burghie, pile, perii, matrite si alte unelte manuale pentru lucrari fine; metalele reprezinta în mod curent o parte din materialele folosite.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De o scoala profesionala în domeniu, de dexteritate manuala, de imaginatie tehnica si de acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?