Crescător / dresor de cai

Crescător / dresor de cai

 Strângerea cordonului
 Strângerea cordonului  Aplicarea unui bandaj  Curățarea grajdului - schimbarea așternutului  Încălzirea cailor înainte de cursă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de crescator de cai presupune a avea grija de cai, a-i dresa si a-i calari la cursele de cai si la alte competitii.

Care sunt îndatoririle postului? Sa aiba grija de caii de prasila, de sport si de curte - sa pregateasca, sa modifice, sa dozeze hrana si sa hraneasca caii, inclusiv sa le administreze suplimente si medicamente profilactice - sa monitorizeze starea lor de sanatate si sa semnaleze orice simptome ale diferitelor boli ale cailor - sa le dea primul ajutor, asistându-i pe veterinarii care se ocupa de animalele bolnave si sa trateze caii - sa îndeparteze baligarul si sa curete ieslele, sa întretina si sa faca reparatii elementare la echipamentul folosit în grajduri - sa pregateasca si sa antreneze caii pentru cursele de câmp, cu obstacole si caii de tractiune precum si pentru alte evenimente competitive - sa-i mentina în forma fizica buna si sa le mentina greutatea normala - sa calareasca caii la cursele de cai si la alte competitii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în grajduri, în zonele de antrenament si la stadioanele unde se tin curse de cai, unde conditiile de vreme, poluarea si mirosurile neplacute sunt prezente alaturi de parul de animal (care poate cauza alergii).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai folosite echipamente includ, de exemplu furci, echipamente mecanizate pentru furajarea cailor, aparate de curatire a cailor, pentru îndepartarea balegarului din grajduri, echipamente de aer conditionat, echipamente pentru calarie si uniforme, la care se adauga propriile mâini, picioare si corp.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, studii medii sau superioare cu profil în cresterea cailor, sa aveti o atitudine pozitiva fata de cai si în general fata de animale, talent pentru munca manuala, talent pentru calarie, o greutate corporala limitata, rabdare, reactii rapide, auto-disciplina, talent de a lucra în echipa, o vedere si un auz bun.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?