Inspector protectia mediului

Inspector protectia mediului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatia unui inspector pentru protectia mediului este aceea de a monitoriza starea mediului si de a gasi modalitati de îmbunatatire a acesteia.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - sa monitorizeze starea si dezvoltarea mediului înconjurator în anumite locatii - sa stabileasca si sa organizeze protectia mediului înconjurator - sa se asigure ca reglementarile de protectie a mediului si a resurselor naturale sunt respectate - sa faca inspectii pe teren si sa emita documentatia corespunzatoare acolo unde este necesar - sa supravegheze companiile cu privire la impactul negativ al acestora asupra mediului înconjurator - sa sugereze solutiile posibile la problemele de mediu, impunând amenzi si chiar informând organele de politie - sa puna la dispozitia companiilor informatii despre limitele pe care acestea trebuie sa le respecte cu privire la protectia mediul înconjurator - sa faca inspectii si sa monitorizeze starea mediului, el însusi sau sa angajeze firme specializate pentru aceste sarcini - sa întocmeasca liniile directoare pentru protectia si folosirea mediului înconjurator - sa impuna respectarea intereselor de protectie a mediului în folosirea terenului si în procedurile de planificare, si acolo unde au loc interventii importante ale omului asupra mediului si asupra anumitor peisaje - sa administreze zonele declarate protejate, parcurile naturale si pesterile - sa corespondeze si sa negocieze cu diferite institutii si firme, înregistrând documentele necesare si sa îndeplineasca si alte obligatii administrative.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara partial în aer liber, unde conditiile de vreme sunt schimbatoare, si partial în birouri.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se foloseste cel mai des tehnologia computerizata, telefonul, faxul, diferite echipamente de masurare precum si exprimarea verbala libera.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate sau facultate cu specializarea în protectia mediului sau orice alta forma de învatamânt superior similara sau o scoala secundara.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?