Instructor conducere auto

Instructor conducere auto

 Descrierea componentelor unei motociclete
 Descrierea componentelor unei motociclete  Lecție de conducere auto  Întreținerea automobilului  Predarea regulilor de circulație în sala de clasă  Model de motor cu patru cilindri folosit pentru instruire

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instructorul de conducere auto preda teoria conducerii si cunostinte de întretinere a masinii alaturi de cursuri de conducere practica. Acestia predau regulile si reglementarile cu privire la traficul rutier ("codul rutier"), precum si la alte feluri de vehicule (tramvaie, trenuri etc., în conformitate cu mijlocul de transport în cauza).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa predea cursuri cu privire la regulile si reglementarile care guverneaza traficul rutier (tramvaie sau alte mijloace de transport) - sa predea cursuri despre constructia si functionarea vehiculelor si a partilor lor componente - sa predea metode de conducere - sa dea lectii de conducere pe simulatoare de conducere, în cazul masinilor, uneori chiar pe poligon - sa dea lectii de conducere în diferite conditii de trafic (suburbii, orase mari, drumuri cu viraje, semafoare, intrarea si iesirea de pe benzile de circulatie, treceri la nivel etc.) - pregatirea pentru situatii speciale: pornirea din panta, parcarea masinii etc. sa asigure siguranta elevilor pe perioada curselor de învatare - sa predea si sa faca demonstratii practice de întretinere de baza cu elevul - sa-i înscrie pe elevi la examene, sa participe cu acestia pe perioada testelor de conducere - în cazul autoturismelor, câteva curse de antrenament pentru cei care au deja carnet de conducere dar nu au condus de mult timp si doresc sa-si recâstige dexteritatea la conducere. Unii instructori sunt specializati în lectii practice de conducere, altii predau numai cursuri teoretice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face de obicei în salile de clasa din cadrul scolilor de soferi, pe poligoane si bineînteles pe drumurile publice sau pe sinele de tramvai. Se lucreaza în stres, pe lânga conditiile de trafic, care sunt dificile chiar pentru soferii experimentati. Pe perioada instructiei practice în ce priveste conducerea, se lucreaza în aer liber si în afara orelor obisnuite de program.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Autoturismul care de obicei este folosit pentru orele de conducere, simulatoare cu programe de condus sau de trafic, machete etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin o scoala profesionala, sa posedati carnet de conducere si un curs de calificare pentru predarea orelor de conducere pe vehiculul respectiv, sa aveti putere de concentrare, reactii rapide, sa fiti o persoana de încredere si sa aveti abilitatea de a preda cursuri oamenilor.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?