Muncitor izolator

Muncitor izolator

 Izolarea coturilor conductelor
 Izolarea coturilor conductelor  Înfășurarea conductelor de apă caldă în vată minerală și folie de aluminiu  Fixarea foliei de aluminiu pe conductele de apă caldă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui izolator este aceea de a face izolatii la diferite echipamente, cum sunt tevi, rame si spatii, contra temperaturilor înalte sau scazute, zgomotului, vibratiilor, conditiile de vreme si altor conditii adverse.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa taie si sa pregateasca materialele de izolatie, sa faca, sa aplice si sa repare izolatiile termice ale tevilor si obiectelor, inclusiv ale suprafetelor de acoperire, folosind folii, carton, folii metalice, sa faca izolatii termice pentru instalatiile frigorifice si cele de racire, sa foloseasca placi de izolatie, sa faca izolatii rezistente la acid, sa faca si sa ranforseze si structuri de sprijin pentru izolatii, sa izoleze contra presiunii si infiltratiilor de apa, sa pozitioneze si sa repare acoperisuri facute din placi de izolatie grele, din folii de PVC si sa izoleze cu straturi de vopsea izolatoare, sa regleze amortizarea vibratiilor de la masinarii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în interiorul cladirilor si a altor facilitati sau în aer liber la canalele de distributie si de colectare, într-un mediu unde este praf si murdarie si unde se lucreaza cu substante chimice, unde sunt conditii de vreme schimbatoare, temperaturi înalte, precum si în locuri uneori greu accesibile, sau la înaltimi mari.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt boilere pentru topirea asfaltului si a smoalei, recipiente de transport, mixere, ustensile manuale cum sunt baroase, dispozitive de îndoit, fierastraie, perii. Aveti nevoie de mâini zdravene. Materialele de izolatie cel mai des folosite sunt vata de sticla, asfaltul, smoala, plasticul si alte folii sau placi, precum si vopsele speciale etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de un curs de calificare în domeniu, de dexteritate manuala, de conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?