Muncitor în fabricarea de cabluri

Muncitor în fabricarea de cabluri

 Fixarea sârmelor pe un cabestan
 Fixarea sârmelor pe un cabestan  Finisarea capetelor firelor  Întreținerea instalației  Scoaterea tamburului plin din mașina de bobinat  Introducerea firului în mașină  Verificarea vitezei de tragere a firului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui muncitor care face cabluri consta într-o gama larga de activitati necalificate sau semi-calificate în domeniul producerii de cabluri.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: munca de pregatire, cum ar fi uscarea si sortarea granulelor de PVC, netezirea si izolarea tuburilor etc., operatiuni de manipulare a masinilor de fabricare a cablurilor, precum si a echipamentului de cositorire, izolarea, vopsirea, securizarea, îngustarea, re-bobinarea, lipirea, bobinarea si rasucirea conductorilor, corzilor si sârmelor, în procesul de fabricare a cablurilor; reglarea cuptoarelor de cositorire continua, taierea materialelor izolante, inclusiv reglarea cutitelor, rebobinarea bobinelor de hârtie izolatoare, presarea cablurilor din cauciuc si PVC la capete, operarea cu dispozitive de vopsit cablurile, cu unitati de preparare a tuburilor de izolatie si de testare a corzilor, a interiorului lor si a cablurilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în fabrici, uzine si ateliere, unde expunerea la zgomot, grasimi si alte substante chimice este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De obicei se foloseste echipament cum sunt: masini de bobinat, unitati de izolare cabluri, mecanisme de dimensionare a cablurilor, de rasucire, cuptoare de cositorire cabluri si alte echipamente care se folosesc în tratamentul termic al cablurilor, precum si masini speciale si alte echipamente pentru prelucrarea cablurilor. Materialele folosite sunt de obicei cabluri din metal precum si o larga varietate de materiale izolante pentru acestea.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De un curs de pregatire în domeniu, sau de doi ani practica în domeniul ingineriei electrice, sau de un curs de calificare în domeniu si de asemenea, sa fiti capabil sa lucrati bine cu mâinile.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?