Mecanic camere de filmat

Mecanic camere de filmat

 Întreținerea curentă a camerei înainte de filmare
 Întreținerea curentă a camerei înainte de filmare  Verificarea calității imaginii obținute  Setarea parametrilor optici ai camerei  Asamblarea lanțului optic  Repararea componentelor electronice ale camerei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Mecanicul responsabil cu camera de filmat tine aparatele de filmat si accesoriile camerei de filmat în stare de functionare si face reparatii si întretinere la acestea. În anumite conditii, aceasta munca poate face parte din sarcinile operatorului sau ale asistentului acestuia.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa repare si sa regleze camerele de filmat, sa dezasambleze camera de filmat daca este necesar. Sa testeze diferitele parti ale camerei de filmat si sa le calibreze. Sa repare si sa înlocuiasca piesele si componente defecte sau uzate. Sa testeze si sa regleze camera de filmat reparata. Sa presteze munci de rutina, ca facând parte din meserie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în studiouri de film si televiziune precum si în teren. Se lucreaza în aer liber si în afara orelor obisnuite de program.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile de specialitate si instrumente de testare, alte unelte manuale si echipament fotografic, precum si piese de schimb.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti abilitatea de a va concentra, sa aveti dexteritate manuala si cunostinte tehnice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?