Mecanic caroserii auto

Mecanic caroserii auto

 Sablarea aripii anterioare
 Sablarea aripii anterioare  Baterea ușoară a marginii aripii anterioare  Alinierea finală a marginii aripii cu ajutorul unei bare  Fixarea aripii cu ajutorul cleștelui

Cine sunt si cu ce se ocupa? Mecanicul de caroserie auto este persoana care fabrica si repara caroseriile auto si partile lor componente si asambleaza în întregime corpul vehiculului.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa repare caroseriile prin metoda baterii cu ciocanul a partilor înfundate sau sa înlocuiasca partile uzate cu componente din plastic. Acolo unde sunt stricaciuni mari, acestia înlocuiesc piesele uzate si pun usi, praguri, parbrize, bare de protectie si tablouri de comanda noi etc. Acestia pot taia anumite forme de metal pe care la sudeaza sau le nituiesc la locul potrivit. În unele ateliere auto, pot vopsi zonele nou reparate. De notat reparatiile la caroserii sunt executate mai frecvent prin înlocuirea pieselor deteriorate cu altele noi si mai putin prin repararea celor vechi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face de obicei în ateliere de reparatii si în garaje unde se lucreaza cu unsori, în murdarie si în zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Anumite activitati sunt facute de masini, adesea pe linii de fabricatie automatizate, în timp ce alte activitati sunt înca facute cu unelte manuale si anumite masini. Echipamentul folosit poate varia în functie de faptul daca se solicita confectionarea de piese noi sau repararea celor vechi.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Ideal ar fi sa fi terminat o scoala profesionala de trei ani cu profil reparatii auto (desi calificarea la locul de munca si practica în domeniu se solicita de asemenea pentru aceasta meserie), sa aveti aptitudini practice, abilitatea de a va concentra, rabdare, cunostinte tehnice, imaginatie spatiala si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?