Tinichigiu

Tinichigiu

Sudura unui utilaj pentru banda rulantă
Sudura unui utilaj pentru banda rulantă Sudura electrică a unui utilaj de transport

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tinichigiul face produse din foi de tabla. Ca o regula, acesta este specializat fie în industria constructoare de masini fie în industria de constructii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: Sa taie dupa tipare masuri si forme pe foaia de tabla - sa lucreze cu foaia de tabla, fie prin folosirea masinilor fie cu ajutorul ustensilelor manuale, cum sunt foarfeci de tabla, baroase, role de îndoit, sa îmbine componentele prin sudare, nituire sau sudura electric - sa lucreze pe masini specializate sau pe linii de productie pentru prelucrarea foliilor de metal - sa produca componente din tabla plane sau de anumite forme cum sunt tuburi de ventilatie, coturi, pâlnii si piese auxiliare, containere din tabla sau capace - sa asambleze sistemele de aer conditionat complete si sa le testeze - sa produca solzi pentru acoperis din cupru, aluminiu sau tabla galvanizata, parti metalice pentru ferestre, usi, sa produca si sa asambleze stresini, tevi de scurgere si burlane (numai în cazul tinichigiului din constructii) - sa conduca vehicule pentru transportul componentelor din tabla.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere precum si pe cladiri, unde zgomotul este inevitabil; în cazul muncii desfasurate pe santiere, sunt inevitabile praful si obiectele greu accesibile precum si conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc cutite, pliatoare, baroase, ciocane, echipamente de masurat, de sudura, ciocane de lipit si alte ustensile manuale pentru lucrul cu foaia de tabla.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, dexteritate fizica si aptitudini pentru lucrul tehnic, viziune spatiala, acuratete si conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?