Functionar la bancă pentru credite comerciale

Functionar la bancă pentru credite comerciale

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui functionar de banca pentru credite comerciale este de a pune la dispozitie credite în conformitate cu strategia bancii si reglementarile referitoare la acordarea de credite.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa accepte oamenii interesati în obtinerea de credite, sa selecteze potentialii clienti - sa discute cu potentialii clienti posibilitatile de credit în functie de prevederile în vigoare, sa le prezinte ofertele în domeniu - sa verifice cererile de credit, sa faca analiza completa a situatiei financiar ea clientului si a planului de afaceri - împreuna cu clientul, sa gaseasca modalitati potrivite pentru a investi resursele financiare ale clientului - sa evalueze valoarea proprietatii puse la dispozitie de client drept garantie (ipoteca) - sa proceseze propunerile pentru acordarea creditului - sa semneze contracte de credit si alte contracte - sa verifice daca împrumutul a fost platit si conditiile contractuale respectate - acest lucru poate implica inspectii si verificari la sediul clientului - sa achizitioneze actiuni si alte bonuri de valoare pentru clienti si sa aiba grija de alte tranzactii bancare în moneda interna si straina - sa pregateasca si sa execute plati comerciale si necomerciale catre si din alte tari - sa analizeze evolutia nevoilor si a surselor de fonduri monetare ale bancii - sa ofere sfaturi de specialitate cu privire la activitatile bancare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în birouri sau în sali de conferinta, unde mediul de lucru este relativ confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se foloseste tehnologia computerizata si echipamentele uzuale de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare în specializarea economica, o judecata clara, talent de a evalua oamenii, talent de a lucra cu oamenii, abilitate de a învata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?