Inspector / controlor de calitate

Inspector / controlor de calitate

 Metalurgie - analiza eșantioanelor cu un cuantometru cu raze X
 Metalurgie - analiza eșantioanelor cu un cuantometru cu raze X  Metalurgie - procesarea rezultatelor cu ajutorul unui cuantometru cu raze X  Metalurgie - analiza chimică a unui eșantion pe cuantometru de emisie  Metalurgie - testarea materialelor pe freza HAF/2  Lucrul cu analizatorul de oxigen LECO  Metalurgie - deservirea unității de titrare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca implica monitorizarea conformitatii produselor cu cerintele de calitate, asigurându-se ca acestea îndeplinesc standardele de calitate si siguranta. Acesti inspectori lucreaza într-o gama larga de societati si ramuri industriale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa inspecteze materiile prime, produsele semifinite si alte componente precum si documentele care le însotesc, sa întocmeasca certificate de calitate, sa ia hotarâri cu privire la folosirea lor, sa rezolve plângerile despre calitate, sa constituie standarde si proceduri interne, sa organizeze efectuarea verificarilor / inspectiilor pe parcursul fabricatiei, al operarii sau al altor proceduri, sa ia decizii de reparare sau sa dea la rebut anumite produse sau materiale, sa respinga sau sa opreasca livrarea de produse care nu îndeplinesc standardele, sa monitorizeze calitatea productiei si sa sugereze masuri de remediere pentru a se obtine nivelul de calitate dorit, sa planifice inspectii de control al calitatii, sa emita documentatia de calitate si alte certificate cu privire la rezultatele inspectiei, sa tina dosare cu privire la controlul de calitate si sa rezolve plângerile cu privire la calitatea produsului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în birouri unde mediul de lucru este relativ confortabil. Totusi, se fac si vizite în zonele de productie din când în când, iar conditiile de lucru pot fi variabile, în functie de procesul de productie existent - în unele cazuri acestea pot fi mai neplacute decât altele.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal se lucreaza cu echipamente de calcul si de masurare corespunzatoare aspectelor de control al calitatii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin liceul sau studii medii cu profil de control al calitatii în domeniul respectiv, sa dati dovada de consecventa, acuratete, o judecata buna, abilitati de organizator si de învatare rapida.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?