Conservator (muzeu / galerie de artă)

Conservator (muzeu / galerie de artă)

 Aplicarea unui strat protector de lac damar pe o sculptură
 Aplicarea unui strat protector de lac damar pe o sculptură  Aplicarea unei benzi pe hârtie japoneză cu ajutorul lipiciului  Retușarea unei picturi deteriorate  Fixarea picturii cu un lac de protecție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Conservatorul conserva obiectele ferindu-le de deteriorare, fiind în mod normal specializat în anumite materiale - de exemplu, textile, mobilier, tablouri. Acesta este cunoscut si sub numele de restaurator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze starea obiectelor care urmeaza a fi expuse sau stocate si sa foloseasca substantele chimice pentru conservarea acestor obiecte si, daca este necesar, sa aplice alte tratamente la obiectele cu valoare istorica sau culturala (carti, cutii de bijuterii, instrumente, arme, armuri etc.), sa le protejeze de umezeala, caldura sau alte influente ale mediului. De asemenea, face cópii si machete si tine evidenta lucrarilor facute la fiecare obiect în parte.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând în laboratoarele specializate în conservarea obiectelor, unde expunerea la substante chimice este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de conservare, ustensile manuale si armaturi.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, probabil o universitate cu specializare în disciplina respectiva, sa dati dovada de concentrare si de dexteritate manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?