Expert bancar

Expert bancar

Cine sunt si cu ce se ocupa? Profesia de expert bancar presupune o gama de activitati bancare, inclusiv întocmirea propunerilor, acordarea de consultatii si sfaturi, expertiza financiara. Un expert bancar este de obicei angajat la o banca si în mod obisnuit raporteaza conducerii. Acesta poate lucra si la administrarea unui fond de investitii, în Ministerul Finantelor sau institutii guvernamentale similare.

Care sunt îndatoririle postului? Sa fie implicat în politica monetara si valutara si sa urmareasca implementarea acesteia - sa emita concepte pentru pietele de capital si financiare, precum si pentru principiile politicii curente valutare - sa formuleze concluzii despre politica bancara - sa faca evaluari ale succesului unei banci în sfera economica, de afaceri si în sfera investitiei bancare -- trasând linii directoare pentru diferitele departamente din cadrul bancii, cum ar fi previziuni cu privire la credite, previziuni de investitie etc. - sa analizeze progresul pe piata actiunilor si pe alte piete financiare - sa tina prelegeri si seminarii, sa predea.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Mediul de lucru se refera la birouri si camere de sedinta - un mediu de lucru destul de confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca se desfasoara de obicei cu ajutorul tehnologiei computerizate si echipamente obisnuite de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi absolvit o facultate cu profil economic, sa fiti capabili de estimari rapide si de buna calitate, sa aveti abilitatea de a pune lucrurile cap la cap si de a trage concluzii, sa reactionati rapid si bine, sa va folositi intuitia, sa puteti lucra cu oamenii si sa învatati continuu.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?