Tăbăcar

Tăbăcar

 Tratamentul chimic al pieilor
 Tratamentul chimic al pieilor  Lucrul la mașina de descărnare  Tăierea pieilor  Stoarcerea pieilor după vopsire  Transportul pieilor prelucrate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui tabacar este de a prelucra pieile de orice fel (piei de vaca, de cal, de vitel, de porc, de capra, de oaie etc.) prin metode fizice sau chimice precum si mecanice.

Care sunt îndatoririle postului? Sa pregateasca diferite solutii chimice si bai pentru prelucrarea pieilor (solutii de tabacire, bai de vopsire) - sa sorteze pielea pentru prelucrarea ce urmeaza - înmoaie si macereaza pielea sa o trateze cu un strat de sulfit de calciu - sa tabaceasca pielea cu crom sau grasime si sa controleze procesul de tabacire, sa modifice si sa regleze concentratia baii - sa unga, sa stoarca, sa vopseasca pielea - sa taie, sa despice si sa curete de par pielea - sa controleze de la distanta procesul tehnologic si cel de tabacire.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere si fabrici unde puteti fi expus la efectele diferitelor substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini pentru îndepartarea bucatilor de carne si par de pe piele, de stors, de despicat, vopsit si calcat, echipament cu aer cald, uscatoare, tambure, dispozitive actionate manual si alte instrumente pentru prelucrarea pieilor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa fiti îndemânatic si sa aveti abilitatea de a reactiona rapid.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?