Croitor

Croitor

 La mașina de cusut
 La mașina de cusut  Pregătirea răscroielii pentru mânecă  Coaserea părții inferioare a gulerului  Probă  În atelier  Coaserea nasturilor  Modelarea cu fierul de călcat  Comandarea materialelor și a altor furnituri  Comandarea materialelor și a altor furnituri

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de croitor sau croitoreasa reprezinta confectionarea de haine de toate felurile.

Care sunt îndatoririle postului? Un croitor sau o croitoreasa ia masurile clientilor, da sfaturi cu privire la hainele potrivite si la alte produse - masoara, croieste, taie si îmbina bucatile de îmbracaminte - pregateste tipare pe computer pentru tot felul de lucruri de îmbracaminte - ajusteaza, pregateste si întretine masinile de cusut de diferite tipuri - face jachete, pantaloni, haine, pardesie, costume, rochii, rochii de seara, compleuri, jachete de seara, costume si alte obiecte de acest fel - face sutiene, costume de baie, slipuri, bluze, camasi, fuste, manusi, pijamale, pulovare, jupe si lenjerie elastica - brodeaza diferite ornamente si aplicatii pe haine si pe lenjerie - face corturi turistice si medicale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de croitorie, în fabrici de îmbracaminte si acasa, într-un mediu cu efecte adverse minime, cu exceptia zgomotului.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai folosite echipamente sunt masinile de cusut, acele, ata, foarfeci, fiare de calcat si computere. Trebuie sa fiti îndemânatic.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti simt estetic, inventivitate si creativitate, imaginatie în spatiu, rabdare, precizie, capacitatea de a lucra cu oamenii si o privire buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?
 
Plugin for sound not installed