Curator de muzeu / galerie de artă

Curator de muzeu / galerie de artă

 Verificarea și completarea colecției - mișcarea și împrumutul operelor de artă
 Verificarea și completarea colecției - mișcarea și împrumutul operelor de artă  Evaluarea lucrărilor potrivite pentru achiziționare  Distribuirea materialelor de propagandă în spațiile galeriilor  Elaborarea documentației scrise a colecției

Cine sunt si cu ce se ocupa? Curatorul este responsabil de colectia din expozitie sau din muzeu sau galeria de arta din subordinea sa.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa cumpere, sa dezvolte, sa administreze si sa întretina din punct de vedere profesional colectiile de diferite obiecte din diverse domenii ale stiintei si artei (zoologie, mineralogie, botanica, arheologie, numismatica (monezi), literatura, arta etc.). El/ea prezinta colectiile în cadrul expozitiilor si evenimentelor stiintifice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de întrunire si alte sali de muzeu, în castele, palate, universitati sau alte institutii, de obicei de natura istorica sau stiintifica.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament uzual de birou, telefoane, computere, Internet, spatii si containere pentru a adaposti în mod corespunzator obiectele colectionate. Acestia folosesc si exprimarea verbala în meseria lor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sau o universitate, sa aveti rabdare, sa lucrati sistematic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?