Operator la ghiseu

Operator la ghiseu

 Primirea banilor în numerar de la client
 Primirea banilor în numerar de la client  Numărarea banilor cu dispozitivul de numărat bancnote  Contralul exactității numerarului primit  Efectuarea de plăți în numerar pentru client  Înregistrarea în calculator a tranzacției efectuate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un operator de la ghiseu este un angajat la o banca, la o casa de economii sau la un birou de schimb valutar. Sarcina unui operator de la ghiseu este de a presta servicii de încasare / plata catre clienti (ex., în numerar), de procesare a tranzactiilor în numerar în moneda nationala si valuta.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - operatiuni în numerar în moneda nationala si valuta privind primirea, înmânarea si schimbarea banilor - operatiuni în numerar de acceptare a platilor de la proprietari sau directori de magazine - operatiuni în numerar cu privire la titluri de valoare, certificate si obligatiuni - plati de active - operarea registrului de casa, inclusiv dispozitivele tehnice pentru procesarea banilor - verificarea autenticitatii, valabilitatii si starii fizice a monedei acceptate - evidenta înregistrarilor operatiunilor efectuate - depozitarea valorilor si documentelor conform prevederilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în cadrul bancilor sau centrelor de schimb valutar. Operatorul sta în spatele unui ghiseu. Mediul de lucru este destul de confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se foloseste în principal tehnologie computerizata, masini de numarat banii si alte echipamente de birou uzuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Pe lânga diplomaa de bacalaureat, aveti nevoie de putere de concentrare, precizie, abilitati de lucru cu cifrele si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?