Pădurar

Pădurar

 Stabilirea zonei de tăiere după harta pădurii
 Stabilirea zonei de tăiere după harta pădurii  Recensământul vânatului dintr-un foișor  Instrucțiuni pentru agentul silvic în vederea doborârii unui copac rănit  Primirea raportului cu privire la copacii doborâți de vânt  Verificarea programului de doborâre a arborilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de padurar este aceea de a administra activitatile de taiere si exploatarea bustenilor din ocolul silvic de care raspunde.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa organizeze si sa administreze munca din ocolul silvic - sa elaboreze programe de lucru si de transport - sa selecteze copacii care trebuie taiati - sa distribuie sarcini de serviciu personalului din subordine si sa verifice îndeplinirea lor - sa organizeze transportul de materiale, masini si echipament la locul dorit si în timpul solicitat - sa asigure respectarea regulamentelor de protectie contra incendiilor si de protectie a muncii - sa faca rapoarte despre munca efectuata, despre productie si despre stocuri, sa tina dosarele necesare - sa efectueze munca de administrator al proprietatii în respectivul ocol silvic - sa emite documentele necesare pentru administrarea eficienta a padurii (cum ar fi rapoarte despre cresterea optima a copacilor, reîmpadurie etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Partial în birouri si partial în aer liber, de aceea conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Un computer, o masina sau alt vehicul, dispozitive pentru masurat bustenii, ustensile de scris precum si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau chiar studii superioare cu specializarea în domeniul forestier, sa aveti o atitudine pozitiva fata de munca în natura, sa aveti aptitudini de organizator.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?