Mecanic de avioane

Mecanic de avioane

 Controlul și repararea motorului
 Controlul și repararea motorului  Controlul înainte de zbor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui mecanic de avioane este de a efectua operatiuni pentru siguranta avioanelor si helicopterelor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca inspectii, reglari, sa curete, sa întretina, sa repare si sa înlocuiasca directii, suspensii, controloare de viteza, sisteme de aer conditionat precum si motoare de avioane sau parti componente ale acestora, sa faca inspectii înainte si dupa zbor, sa faca reparatii tehnice la avion pe platforma mobila (adica sa asigure avionul prin blocuri opritoare, conectarea la baza de aprovizionare cu energie electrica, inspectie vizuala externa si interna, verificari cauciucuri si alte verificari etc.), sa identifice orice probleme sau defectiuni si sa le remedieze, sa repare diferitele tipuri de motoare de avioane, sa faca revizia generala si sa repare unele piese din echipament, cum sunt pompe, controloare de rezolutie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În aeroport, cu expunere la zgomot, murdarie, unsori si conditii de vreme schimbatoare precum si lucrul cu obiecte greu de atins. Munca în schimburi este uzuala.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente si unelte manuale specifice, de exemplu, clesti, surubelnite, pistoale de gresat, aparate de masura, detectoare de circuite si alte instrumente si echipamente de diagnostic, burghie, strunguri si alte echipamente de teren. Aveti nevoie de precizie în lucrul manual.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de specialitate în domeniu, dexteritate manuala, judecata rapida, imaginatie tehnica, vedere buna si auz fin.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?