Litograf

Litograf

 Deservirea unei mașini offset mici - încărcarea hârtiei
 Deservirea unei mașini offset mici - încărcarea hârtiei  Operarea mașinii de tăiat  Montajul - plasarea precisă a filmelor pe o masă luminată  Deservirea unei mașini offset mici - umezirea valțului de imprimat  Developarea plăcilor offset

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui litograf este de a desena grafice pentru diferite documente.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca toate genurile de munca de litografie pe pelicula - sa opereze cu instrumente de gravare electronica si de separare a culorilor - sa aplice solutii chimice - sa foloseasca trasaturi caracteristice ale tipurilor de fata - sa amestece culori - sa faca corecturi. Pot lucra la harti geografice si alte desene cu continut complicat, marcând terenul cu umbre si executând finisarea detaliata a formelor - sa regleze si sa lucreze cu instrumentele de masurare si de testare si sa faca alte lucrari suplimentare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara într-un mediu care include contactul permanent cu vopsele si alte substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Pixuri, perii, dalti, rigle, instrumente de gravat, masurat si testat, instrumente si dispozitive de marit si de copiat.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti talent pentru lucrul manual, exactitate, simt estetic, sensibilitate, rabdare, o vedere buna si un simt al culorii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?