Inginer maritim / masinist

Inginer maritim / masinist

 Pe punte
 Pe punte  Urmărirea agregatelor de propulsie în timpul mersului  Fixarea  unui ventil  Executarea unor operațiuni simple de sudură pe punte  Sudarea unei întărituri în balustrada punții  La aterizare  Executarea unei piese după schiță

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui inginer maritim include operarea fara probleme si optima a echipamentului mecanic, electric si electronic de pe nava si alte unitati precum si repararea acestora.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa se asigure ca unitatile de propulsie si alte echipamente ale navei functioneaza normal, sa faca verificari la mecanismele de ungere, racire si la cele de abur, la sistemele de semnalizare, la sistemele de încarcare baterii, la pompele de presiune si la alte instrumente si sisteme, sa verifice functionarea lor, sa întretina unitatile de propulsie si alte masinarii si echipamente ale navei, sa lucreze si sa repare toate sistemele mecanice, electrice si electronice de navigatie, sa întretina si sa repare sistemele hidraulice, echipamentul de presiune si sistemele de alimentare cu apa, inclusiv ale filtrelor bacteriologice, motoarelor electrice si generatoarelor, luminilor, semnalizatoarelor si sistemelor de distributie a energiei, inclusiv sistemele de alarma si de blocare, sa faca reparatii si sa întretina barcile de salvare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în sala masinilor de pe diferite nave si ambarcatiuni. În aceasta munca mediul de lucru poate crea probleme pentru cei care sufera de rau de mare, se lucreaza în zgomot, praf si în schimburi. Munca implica si perioade lungi departe de casa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai folosite sunt: chei de piulite, surubelnite, pistoale de ungere, manometre, echipamente de testare circuite si alte masinarii si echipamente mecanice si electrice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala tehnica în domeniu, o gândire de inginer, sa aveti dexteritate la lucrul manual, reactii rapide, abilitate de a lucra în echipa, auto-disciplina si sa fiti persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?