Barcagiu / conductor de barjă

Barcagiu / conductor de barjă

 Schimbarea unui furtun la motor
 Schimbarea unui furtun la motor  Reumplerea mijloacelor de operare  Controlul parametrilor motorului în cabina de control  Setarea supapelor  Urmărirea modului de lucru al mașinilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de barcagiu cuprinde activitati legate de conducerea si navigarea barcilor cu abur sau cu motor si alte munci profesionale la bordul barcilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ în particular: munca specifica de punte (exemplu: legarea navelor cu frânghii, legarea vaselor încarcate de vasele de tractiune, oprirea navelor încarcate în ecluza, manipularea vinciurilor de pe punte etc.), sa conduca, sa manipuleze si sa întretina motoarele de barci si de barje de marfa fara propulsie, sa asigure la dana barjele si remorcherele, sa îndeplineasca responsabilitati de capitan de vas pe remorchere în organizarea si conducerea echipei de descarcatori si responsabilitati de pilot pe diferite sectiuni ale rutelor celor mai dificile.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara pe nave si barci în conditii de vreme schimbatoare. Se lucreaza în schimburi si sunt frecvente perioadele lungi de deplasare departe de casa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Acestea sunt reprezentate de masini si mecanisme de punere în miscare a navelor, de echipament implicat în manipularea si asigurarea cârmei navei, a vinciurilor, a frânghiilor. Trebuie sa aveti mâini puternice si picioare agile.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cursuri de navigatie pe barci cu motor, talent de organizator, reactii si judecata rapida, cunostinte de inginerie, dexteritate manuala aptitudine si conditie fizica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?