Decorator / tapetar / zugrav

Decorator / tapetar / zugrav

 Lipirea
 Lipirea  Ghipsarea  Amestecarea culorilor cu mixerul electric  Vospirea cu ajutorul mașinii de sprayat

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca implica zugravirea si decorarea cu tot felul de vopsele a interioarelor si exterioarelor de cladiri precum si aplicarea de tapet pe peretii interiori ai cladirilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca suprafetele de zugravit (sa umple gaurile, crapaturile, sa finiseze colturile) - sa pregateasca si sa amestece vopselele - sa zugraveasca si sa prepare diferitele tipuri de culori si de zugraveala - sa zugraveasca cu trafaletul sau sa foloseasca sabloane - sa faca lucrari de zugraveala decorativa, sa pregateasca suprafetele pentru aplicarea tapetului (sa dea jos tencuiala, sa trateze suprafata pe care se aplica tapetul, sa taie tapetul etc.) - sa lipeasca tapetul pe pereti.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în interiorul cladirilor si caselor, uneori în locuri greu accesibile, în praf si în mirosuri de substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt pensule, raclete, scari, spray-uri si trafalete. Aveti nevoie de mâini si picioare sanatoase.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa fiti îndemânatic, agil sa aveti simt estetic, sa fiti apt fizic, cu o vedere buna si abilitate de perceptie a culorilor.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?