Pictor ceramist

Pictor ceramist

 Lustruirea interiorului unui ceainic
 Lustruirea interiorului unui ceainic  Decorarea figurinelor de ceramică  Aurirea

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui pictor ceramist este aceea de a decora produsele din ceramica si portelan folosind diferite tehnici.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa foloseasca materiale decorative si auxiliare din domeniul decoratiunilor - sa dea cu spray tiparele, sau sa combine mai multe tipare - sa decoreze cu folosirea pensulei sau a penitei (linii, panglici, reliefuri etc.) - sa aplice motive complexe de borduri prin lucrul manual - sa graveze cu acid decoratiuni bogate, inclusiv sa prepare produsul pentru gravura, decoratiuni mai bogate cum ar fi cele aurite - sa deseneze detalii ale figurinelor (cum sunt parul, ochii, unghiile etc.) - sa faca picturi artistice mai pretentioase cum sunt portrete, peisaje, animale etc. - sa lacuiasca picturile, sa faca compozitii prin combinarea diferitelor tehnici decorative - sa faca decoratiuni manuale conform schitelor facute de pictor - sa faca motive originale cu tehnici grafice pe placi gravate în otel.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere si studiouri unde contactul cu vopsele si alte substante chimice este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Acestea sunt pensule, penite, matrite, spray-uri, ace, afisaje, instrumente de macinat, de gravat si de polizat, precum si diverse masini si cuptoare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, sensibilitate estetica, exactitate, inventivitate si abilitati creative, o vedere buna si simt al culorii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?