Prezentator de modă / fotomodel

Prezentator de modă / fotomodel

Fotomodel prezentând o rochie de seară
Fotomodel prezentând o rochie de seară Fotomodel prezentând pe podium o rochie de zi

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de model este de a aparea în reviste, la televiziune, pe afise etc. si de a promova colectii de moda si alte produse. Modele pot fi si femeile si barbatii. De obicei sunt persoane fizice autorizate.

Care sunt îndatoririle postului? Cele doua tipuri de model coincid în multe privinte.

Model prezentare moda - sa prezinte diferite modele de îmbracaminte si accesorii în fata publicului la paradele de moda - sa coopereze cu designeri de moda, cu stilisti, cu machiori, coregrafi si alte modele în pregatirea paradelor de moda, sa discute diferite stiluri de coafura sau peruci si tipul de machiaj.

Foto-model - sa pozeze în fata fotografilor care fac poze pentru reviste, inclusiv pentru reviste erotice uneori, pentru cataloage de reclama, pentru diverse brosuri, postere si/sau în scop de prezentare artistica (foto-modelul trebuie sa-si adapteze pozitia si expresia în functie de situatia ceruta de fotograf, sa redea expresii si emotii care tin de un anumit talent de actor) - sa coopereze cu fotografii, editorii de reviste de moda, stilistii si machiorii, sa discute asupra stilului de îmbracaminte, de coafura si machiaj, uneori sa aduca propriile articole de îmbracaminte, accesorii si produse de machiaj.

În general modelele trebuie sa aiba grija de tenul lor, de coafura, de înfatisarea generala - sa-si mentina silueta si conditia fizica prin antrenamente, sa tina legatura si sa coopereze cu agentiile de modele.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?