Vopsitor de textile

Vopsitor de textile

Aranjarea pânzei de in pe linia automată de vopsire
Aranjarea pânzei de in pe linia automată de vopsire Supravegherea materialului de vopsit pe linia de transport

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de vopsitor de textile consta în vopsirea textilelor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile unui vopsitor de textile sunt dupa cum urmeaza: prepararea de substante chimice, vopsele, bai de vopsea si solutii conform formulelor - sa faca teste de vopsire a textilelor si sa calculeze formulele necesare - sa vopseasca textile de orice fel, de exemplu cele din bumbac, in, lâna, matase, fibre sintetice si derivatele acestora sub diferite forme (piese de îmbracaminte, fire, tricotaje, materiale netricotate, berete, sepci etc.) pe masini si echipamente variate, folosind vopsele de diferite feluri - controlul liniei de productie, pregatirea vopselelor si a materialelor chimice pentru vopsit - vopsitorul face, de asemenea, anumite reparatii si întretinerea periodica a masinilor si echipamentelor de vopsit.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În atelierele de vopsitorie ale uzinelor textile, unde mediul de lucru poate fi destul de neplacut din cauza substantelor chimice si a temperaturilor înalte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În general munca este facuta folosind masini de vopsit, echipamente si linii de productie si instrumente operate manual (bobine, legaturi, calandre etc.). Materialele de lucru cuprind toate tipurile de textile si vopsele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi absolvit o scoala profesionala, sa aveti vedere buna si simt al culorii, îndemânare, simt estetic, spirit de curatenie si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?