Mecanic în service

Mecanic în service

Repararea sistemul de direcție al unui autoturism
Repararea sistemul de direcție al unui autoturism Verificarea unui amortizor Reglarea carburatorului unui autoturism

Cine sunt si cu ce se ocupa? Mecanicul desfasoara munca de service cu gama larga de instrumente, masinarii si echipamente, unde elementele electronice adesea joaca un rol important. Acesti mecanici lucreaza de obicei în ateliere de service pentru marile companii, oferind produse electronice sau pentru companii de telecomunicatii dintr-o anumita regiune.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asambleze, sa regleze si sa repare echipament si instrumente mecanice si echipament de laborator, aparate de masurat, copiatoare, computere, telexuri, automate si unitati controlate de computer, proiectoare si echipamente video si audio (mecanicii sunt specializati de obicei în unul sau mai multe domenii); de asemenea fac munca de proiectare si prototipuri ale instrumentelor si echipamentelor de mai sus.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în general în ateliere mecanice si uzine, în societati de reparatii si service, sau acasa la clienti. În unele cazuri, mediul de lucru poate implica zgomot si lucrul cu obiecte la care se ajunge greu.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite unelte manuale (surubelnite, clesti etc.), instrumente de masurat si diagnosticat, echipament de sudura si de smirgheluit, precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti precizie, judecata rapida, dexteritate manuala, imaginatie tehnica si talent pentru a învata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?