Mecanic / tehnician echipamente electronice

Mecanic / tehnician echipamente electronice

 Montarea unui contor electric
 Montarea unui contor electric  Conectarea transformatoarelor la sistem  Repararea unui dulap de distribuție dintr-un atelier  Conectarea unui panou de distribuție după documentație  Instalarea unui panou de distribuție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca include fabricarea, ajustarea, repararea, renovarea si întretinerea produselor electronice.

Care sunt îndatoririle postului? Obiectele cu care se lucreaza în general sunt produsele electronice ale consumatorului (adica aparate TV, aparate radio, casetofoane, video, combine muzicale, masini de jocuri mecanice etc.), echipamente de birou (adica copiatoare, calculatoare), sisteme automate (adica diferiti senzori si controlori), echipamente de telecomunicatie si alarme (adica detectoare de incendiu, sisteme anti-furt, pupitre de comanda etc.), echipamente de transmisie (adica echipamente pentru studiourile de radio si televiziune, sau sisteme folosite de interpreti), instrumente de masurare si de laborator (exemplu voltmetre, osciloscoape, generatoare de frecventa, potentiometre, masuratori de umiditate), sisteme medicale (pacemakere, electrocardiografe, electroencefalografe), sisteme de control si instrumentare (adica echipamente de control masini în industria chimica, textila, a celulozei si hârtiei), echipament de telecomunicatii si de paza, echipament de transmisie, de masurare, instrumente de laborator si medicale, sisteme de control de diverse tipuri.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în diferite medii, unde sunt instalate aparaturile electronice (adica în ateliere, fabrici, birouri si case particulare). Uneori, zgomotul si praful sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De obicei se folosesc diverse instrumente electrice, testere, aparate de lipit, clesti si surubelnite etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Pregatire profesionala în domeniu, încredere, concentrare la locul de munca, judecata rapida si capacitatea de a învata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?