Machetator / creator de machete

Machetator / creator de machete

 Măsurarea modelului capotei motorului
 Măsurarea modelului capotei motorului  Efectuarea de perforații într-un model de flanșă  Atelier de sculptură în lemn  Montarea unor modele de flanșă și ladă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Machetatorul sau creatorul de machete executa machete pentru produsele care trebuie executate, de exemplu, prin turnare. În unele cazuri machetele pot fi facute nu de catre machetator, ci pe baza acestor mulaje. În unele industrii, nachetatorii sau creatorii de machete construiesc macheta produsului în prototip pentru a-i ajuta proiectanti sa-si faca o idee asupra proiectului si asupra modului cum va arata în realitate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa creeze machete folosind de exemplu ipsos, sau pot lucra cu o serie de materiale, inclusiv lemn, plastic si metal. Pot lucra dupa schitele unor arhitecti proiectanti sau dupa planuri si fotografii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de modelat unde mediul de lucru este zgomotos, cu praf si cu murdarie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, unelte manuale, aditivi si preparate. Se pot folosi lemnul, plasticul, metalul, hârtia si cartonul sau, în unele cazuri, componente electronice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu si sa aveti aptitudini pentru lucrul manual si cunostinte tehnice temeinice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?