Instalator antene

Instalator antene

 Stabilizarea unei antene
 Stabilizarea unei antene  Conectarea unui amplificator de antenă  Orientarea antenei  Ajustarea semnalului transmisiei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instalatorul de antene instaleaza, repara si înlocuieste antenele de televiziune sau radio, antenele de satelit si alte sisteme de comunicatii situate pe orice fel de cladiri.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa instaleze, sa repare si sa înlocuiasca catargele aeriene, sistemele de antena de transmitere si primire si antenele de satelit, sa testeze puterea semnalului si sa gaseasca pozitia optima pentru instalarea antenelor etc., apoi s-o fixeze si s-o asigure si s-o conecteze prin cablu la prizele interne din interiorul cladirii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara atât în interiorul, cât si în exteriorul cladirii, în aer liber, se lucreaza cu mâinile în sus si de obicei la înaltimi mari, în conditii de vreme schimbatoare si adesea în afara orelor obisnuite de program.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte manuale de mestesugar, scari mobile, instrumente de masura si alte echipamente adecvate.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti cunostinte tehnice, abilitatea de a reactiona rapid si dexteritate manuala. Nu trebuie sa va fie frica de lucrul la înaltime.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?