Instalator cabluri de telecomunicatie

Instalator cabluri de telecomunicatie

 Măsurarea stării de izolare a cablului de telecomunicații față de pământ
 Măsurarea stării de izolare a cablului de telecomunicații față de pământ  Conectarea firelor cablului de telecomunicații prin metoda crestăturii de 3 m  Închiderea unei joncțiuni cu ajutorul tehnologiei de fretare ´Raychem´  Măsurarea diferenței de capacitate a unui cablu de telecomunicații

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instalatorul de cabluri de telecomunicatie instaleaza, conecteaza si repara cablurile de telecomunicatie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa inspecteze si sa testeze liniile pentru depistarea defectiunilor; sa îmbine si sa repare diferitele cabluri folosite la telefoane si alte mijloace de comunicatie, sa verifice presiunea si protectia cablurilor împotriva coroziunii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în cea mai mare parte în aer liber unde conditiile de vreme sunt extrem de schimbatoare. Instalatorii pot lucra si la înaltimi mari sau în spatii strâmte si pot lucra peste orele normale de program.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte manuale de mestesugar, instrumente de masurat si alte accesorii speciale. Pot folosi de asemenea masini de excavat si alte echipamente grele pentru a sapa transee pentru tragerea cablurilor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti cunostinte tehnice si abilitatea de a reactiona rapid precum si dexteritate manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?