Agronom

Agronom

 Organizarea muncii pe teren în timpul dimineții
 Organizarea muncii pe teren în timpul dimineții  Verificarea situației recoltării cerealelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Datoria unui agronom este de a se ocupa cu cresterea plantelor în societatile si cooperativele agricole.

Care sunt îndatoririle postului? Principalele îndatoriri sunt - determinarea proceselor tehnologice pentru însamântarea culturilor, pentru cultivarea rasadurilor de legume, fructe, vita-de-vie, precum si îngrijirea acestora - administrarea si modificarea proceselor agro-tehnice si a proceselor de munca în cultivarea plantelor - determinarea modalitatilor de cultivare a recoltelor pe diferite parcele de pamânt având în vedere conditiile respective de sol - luarea de decizii cu privire la aratura si însamântare, asigurarea de îngrasaminte si protectia plantelor conform programelor aprobate de însamântare si de aratura - alegerea si procurarea de seminte, de fertilizatori si alte materiale - programarea însamântarilor si araturilor, precum si întocmirea de planuri de productie în conformitate cu cerintele consumatorilor, primirea de comenzi, dezvoltarea pietei si întocmirea planurilor pentru productia animala - administrarea si reglementarea exploatarii resurselor terenului - întocmirea de analize si de teste de laborator pentru pamântul agricol si amenajarea terenului - determinarea proceselor de fertilizare - întocmirea planului de productie pentru plantele de cultura - înregistrarea documentelor operative - asigurarea coordonarii cu productia de animale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara partial într-un birou sau spatiu de lucru similar si partial în aer liber, unde sunt luate în calcul conditiile variate de vreme si chiar extreme. În sezonul cel mai aglomerat de lucrari agricole, ca de exemplu în perioada de recoltare din vara si de asemenea în timpul primaverii, trebuie sa fiti capabili sa lucrati peste program sau în zilele libere de la sfârsitul saptamânii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În primul rând diferite vehicule de transport, tehnologie computerizata, telefon si discutii libere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi absolvit cursurile unei facultati agricole. În plus, abilitati administrative, abilitate de munca în echipa si, mai presus de toate, atitudine favorabila fata de lucrul pe teren.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?