Instalator stâlpi de telecomunicatie

Instalator stâlpi de telecomunicatie

 Conectarea unor cabluri pe stâlp
 Conectarea unor cabluri pe stâlp  Conectarea cablurilor pe un stâlp  Operarea unei platforme de înălțime  Lucrul pe un stâlp de lemn  Lucrul pe o platformă de înălțime

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instalatorul de stâlpi de telecomunicatie instaleaza reteaua telefonica si structurile acesteia.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa excaveze si sa faca fundatii pentru stâlpii de telefon si pentru turnurile de control, sa fixeze si sa conecteze cabluri, întrerupatoare si alte echipamente si sa le împamânteze. Instalatorii urca pe stâlpi si lucreaza cu mâinile în sus pe stâlpi, scari si alte structuri.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se presteaza în mare parte în aer liber, la înaltimi mari si în afara orelor obisnuite de program.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte manuale de mestesugar si instrumente de masura. Acestea includ si echipament greu de excavat si alte masinarii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti cunostinte tehnice, abilitatea de a reactiona rapid si sa aveti dexteritate manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?