Instalator / reparator de tevi

Instalator / reparator de tevi

Asigurarea unui robinet la o țeavă industrială de abur
Asigurarea unui robinet la o țeavă industrială de abur Repararea izolației termice a unei țevi de abur Închiderea unei vane de fontă Încălzirea cu flacără a unei țevi din PVC pentru o îmbinare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instalatorul de tevi fabrica, instaleaza, repara si reconstruieste tevi de orice fel.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asambleze, sa repare, sa fabrice sectiuni de teava din metale groase sau subtiri, din plastic sau din sticla etc. - sa asambleze si sa dezasambleze supape, bride, îmbinari extensibile, separatoare si vase - sa îmbine tevile cu ajutorul suruburilor, al aparatului de sudura, lipiturilor etc. tevile de pe santierele de constructie - sa asambleze tubulaturile si sa supravegheze instalarea acestora - acestea pot fi tevi destinate transportului de apa, abur, substante chimice sau combustibil etc. în cadrul proceselor de racire, încalzire, lubrifiere sau a altor procese. Instalatorii asambleaza si conducte de suprafata - de exemplu, pentru transportul petrolului sau gazelor - si efectueaza teste ale sistemului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere unde se asambleaza parti de conducta precum si în fabrici si în alte locuri de asamblat tevi si în locuri unde se instaleaza conducta în întregime si se da în functiune; se lucreaza si în aer liber. Se lucreaza în murdarie, zgomot si uneori în spatii restrânse, cu expunere la substante chimice, temperaturi înalte si conditii de vreme schimbatoare, în cazul desfasurarii muncii în aer liber.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Chei fixe, masini de filetat, masini de sudura, pistoale de sudura, masini de îndoit, strunguri, perforatoare, masini de ridicat.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti conditie fizica foarte buna, sa fiti practic, sa aveti interes spre lucrari tehnice si sa aveti viziune spatiala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?