Marinar (pe nave comerciale)

Marinar (pe nave comerciale)

Operațiunile de acostare la dană
Operațiunile de acostare la dană Semnalizarea schimbării cartului de veghe

Cine sunt si cu ce se ocupa? Marinarul (de pe navele comerciale) lucreaza la bordul navelor si al vapoarelor, fie în sala masinilor, fie pe punte sau în cambuza (bucataria navei).

Care sunt îndatoririle postului? Activitatea desfasurata depinde de locul de munca de pe nava; munca este predominant munca manuala si de întretinere. Un marinar din sala masinilor va avea de lucru mai mult cu operarea motoarelor si a altor parti mecanice ale navei, în timp ce marinarul de la bucatarie va fi angajat mai ales în pregatirea si servirea mesei pentru ceilalti membri ai echipajului. Toti marinarii sunt instruiti si trebuie sa cunoasca si sa foloseasca echipamentele de paza contra incendiilor aflate la bordul navei. Marinarii de punte lucreaza în general cu încarcaturi, ajuta la încarcare si descarcare, îndeplinesc si alte sarcini cum sunt servicii de cart pe punte în timpul traficului pe mare, sau servicii de asistare la acostarea si dezlegarea navei de la cheu sau doc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe nave care calatoresc pe mare unde conditiile de vreme schimbatoare si deplasarile lungi departe de casa sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si dispozitive de la bordul navei.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti un certificat de examinare internationala, sa fi terminat cursuri de specialitate în domeniu sau o scoala în domeniu; aveti nevoie de conditie fizica buna, de auz si vaz sanatoase, de dexteritate manuala si cunostinte de baza ale limbii engleze. Marinarii care lucreaza în sala masinilor trebuie sa aiba cunostinte tehnice si sa înteleaga modul de operare la motoarele aflate pe nava.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?