Inginer de standarde

Inginer de standarde

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inginerul de standarde este lucratorul care monitorizeaza evolutia standardelor si a normelor tehnice si este raspunzator de asigurarea folosirii unor standarde corecte si aprobate în compania sau în grupurile de companii respective.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa introduca standardele în cataloage si sa elimine standardele perimate. Raspunde de crearea de norme si standarde interne numai pentru folosinta într-un anumit domeniu. Poate fi considerata o munca pura de birou, dar daca meseria este de inginer adevarat, munca va include si stabilirea de standarde si parametri tehnici pentru produse, procedee si proiecte etc., evaluarea de date dintr-o gama larga de surse, precum si pregatirea specificatiilor si revederea periodica a setului de standarde folosite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De obicei în birouri si uneori în ateliere sau uzine industriale, unde se lucreaza uneori în zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament computerizat si alte accesorii de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare, sa aveti putere de lucru sistematic si cunostinte tehnice temeinice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?