Slefuitor de metale

Slefuitor de metale

 Setarea profunzimii șlefuirii
 Setarea profunzimii șlefuirii  Setarea parametrilor de bază ai șlefuirii  Controlul desfășurării șlefuirii pe ecran  Modelarea unui disc de șlefuit  Echilibrarea unui disc de șlefuit  Controlul geometriei unei roți dințate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Activitatea unui slefuitor de metale consta în slefuirea metalelor cu masini speciale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ reglarea si supravegherea masinii de slefuit metale, slefuirea suprafetelor si a diferitelor forme, de exemplu, pivoti, piulite, nituri, conuri, gauri, bile, fire si roti dintate, ascutirea cutitelor, instrumentelor, inelelor, burghielor, tarozilor, a frezelor sferice, fixarea / scoaterea alezajelor pe concasoare si ascutirea pieselor, slefuirea fierastraului, finisarea lucrarilor care au componente de mare precizie prin lepuire, honuire, supra-finisare si debavurare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general munca se desfasoara în ateliere metalurgice de prelucrare a metalelor sau în uzinele mici si unitatile de service, unde mediul de lucru va include în mod firesc anumite aspecte neplacute, cum ar fi zgomotul si praful.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Printre cel mai des folosite ustensile si echipamente sunt masina de rectificat, masina de slefuit suprafete plate si alte masini de polizat, inclusiv masini de tocilarie cu control numeric, aparate de masurare, dispozitive de separare, anumite scule si instrumente manuale. În primul rând aveti nevoie de dexteritate manuala. Materialele cu care se lucreaza în general sunt metalele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea de baza pentru aceasta meserie este aceea de muncitor calificat. Alte cerinte - imaginatie tehnica, conditie fizica generala buna si reactie rapida.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?