Ofiter de navă

Ofiter de navă

Supravegherea operațiunilor de andocare
Supravegherea operațiunilor de andocare Verificarea poziției navei pe canalul navigabil

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria unui ofiter de nava implica o gama larga de activitati la bordul navelor care se deplaseaza pe mare. Exista ofiteri de nava de gradul unul, doi si trei.

Care sunt îndatoririle postului? Ofiterul de nava de gradul unu: controleaza operatiunile desfasurate pe puntea vasului - întocmeste planul de activitate la bordul navei si coordoneaza toate aceste activitati - controleaza marfurile care se încarca si se descarca la bordul navei - face receptia si consumul stocului - controleaza distributia încarcaturii la bordul navei, pentru ca aceasta sa fie depozitata în siguranta din punct de vedere al stabilitatii navei si se ocupa de protectia încarcaturii.

- Ofiterul de nava de gradul doi: - lucreaza cu echipamentul de navigatie al navei - re-actualizeaza aducând la zi la zi sistemul de semne si semnale si îndeplineste alte functii care au legatura cu navigatia.

- Ofiterul de nava de gradul trei: - asigura pregatirea barcilor de salvare si a altor echipamente de supravietuire în cazuri extreme.

Toti ofiterii de nava sunt de serviciu continuu când se afla la bordul navei în deplasare. Daca este necesar, datoria acestora este de a controla barcile de salvare iar daca la bordul navei nu exista un ofiter radio, acestia trebuie sa îndeplineasca si activitatea de ofiteri de radio-comunicatii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?