Inginer de zbor

Inginer de zbor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inginerul de zbor verifica starea tehnica a avionului si daca rezervele de combustibil sunt complete si corecte.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa identifice si sa remedieze anumite disfunctii atât pe timpul zborului, cât si înaintea zborului cu avionul, sa examineze si sa asigure o serie de reparatii mai mari cu ajutorul mecanicilor de specialitate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? La bordul avioanelor, ceea ce înseamna ca trebuie sa faca fata unor altitudini înalte, lucrul în schimburi si perioade lungi de deplasari departe de casa, precum si anumite riscuri.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile manuale, instrumente de navigatie si sisteme de control folosite pe aeronave.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate în domeniu, sa aveti practica la locul de munca precum si sa îndepliniti si alte conditii (cum sunt cele de sanatate, sa cunoasteti limbi straine, sa fi avut ore de zbor la activ etc.) conform cerintelor reglementarilor si standardelor de zbor în vigoare; de asemenea aveti nevoie de reactii si judecata rapida si de cunostinte tehnice temeinice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?