Brutar

Brutar

 La cuptor
 La cuptor  Executarea chiflelor  Așezarea aluatului pentru pâine albă în forme  Cântărirea făinii  Răsucirea aluatului pentru chifle  Executarea unei prăjituri cu mere  Introducerea formei de copt la cuptor  Verificarea rezultatelor coacerii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui brutar consta în producerea diferitelor produse de panificatie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa trateze si sa proceseze materiile prime si ingredientele (faina, grasimile, zaharul, drojdia, apa etc.) - sa faca diferite aluaturi si mixturi conform retetei de productie - sa traga în forme aluatul si produsele de panificatie, pastele - sa faca pâine, aluaturi de foi si alte produse de panificatie - sa produca si sa aplice decoratiuni pe produsele de panificatie - sa curete, sa întretina si sa faca reparatii simple la masinile si echipamentul folosit în patiserie - sa stocheze sau sa vânda produsele.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în uzine mari de panificatie sau în fabrici de acest gen, precum si în brutarii mici. Conditiile de lucru includ munca în schimburi, temperaturi înalte, mediul plin de pulberi si lucrul cu grasimi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se lucreaza cu masini si echipament de fabricat produse de panificatie, inclusiv cu cuptoare mari, mixere, masini de taiat si de tragere în forme, linii de fabricatie automate pentru produse de patiserie, camere speciale unde pâinea se lasa la dospit, benzi transportoare, forme pentru produsele de panificatie, cântare si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala de profil, sa aveti îndemânare, sa fiti curat, sa aveti miros si gust. Nu trebuie sa fiti purtator de boli infectioase.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?